Okrepčevalnica in picerija San Marino: Malica v velikosti kosila

Zdaj lahko glede na vse doslej obiskane gostinske obrate potegnemo določene zaključke in ti so med drugim, da je v manjših osebje večinoma bolj prijazno kot v večjih. Predvidevamo, da zato, ker imajo zaradi svoje majhnosti manj obiskovalcev in zato manj dela. Večji pa so običajno bolj obljudeni in so gostinci zato bolj nejevoljni. No, so tudi izjeme, toda sklepamo po večini. Želite dostavo? Uporabite Wolt Ljubljana aplikacijo za dostavo hrane in izkoristite kupon!

San Marino je gotovo eden prvih. Če se že ne morejo pohvaliti z najlepšim, barvno in stilno usklajenim ambientom (kar seveda ne pomeni, da ni prijeten), se lahko pohvalijo z željo po tem, da gostu ustrežejo. Ponekod so namreč natančno sledili napisom na tabli in se niso prilagajali, če si je gost namesto ocvrtega krompirčka zaželel denimo riž. Tu pa so napeli vse moči in se poskušali prilagoditi, sicer v razponu, ki jim je to dopuščal. San Marino je, kar zadeva ponudbo, precej enostaven.

Glede na to, da je poleg okrepčevalnice uvrščen še med picerije, je jasno, kaj lahko tam naročite. Ampak to ni vse. Imajo posebno dnevno ponudbo, poleg nje pa še testenine, dunajski zrezek, prebranec in druge jedi.

Običajno se odločimo za dnevno ponudbo ali tisto pod naslovom “priporočamo”, ker menimo, da najbolje odraža zmogljivost kuharja. Zato smo tudi tokrat preverili dnevno malico, ki je bila po obilnosti podobna kosilu, za študentski bon pa smo lahko pojedli še zelenjavno juho, mešano solato in sladico – sadni desertni jogurt, kupljen v trgovini kot končen izdelek, ki je bil v toplem poletnem dnevu odličen zaključek obeda. Glavno jed sta sestavljala zelenjavni riž in grahovo meso. Če slednje razčlenimo: grahova zrna v zajetnem številu in nekaj koščkov mesa. Po obrezovanju nekoliko mastnega mesa smo, gledano v celoti, zaužili okusen obrok.

Okrepčevalnica in picerija San Marino je za Bežigradom, na Dunajski cesti 111.