Delovni čevlji za boljšo zaščito

Če neko delo želimo opraviti varno, moramo pri tem poskrbeti tudi za ustrezno zaščito. Marsikatero delo zahteva posebna delovna oblačila, prav tako pa so nepogrešljivi tudi kakovostni delovni čevlji, v katerih bodo naša stopala dobro zaščitena, hkrati pa bo delo v njih tudi udobno.

Čim večja vzdržljivost in udobje

Ker se delovni čevlji običajno nosijo vsak dan po več ur, je pomembno, da so narejeni iz vzdržljivega materiala. Le tako bodo kos vsakodnevnemu nošenju in obremenitvam. Pri tem pa je seveda pomembno tudi udobje – zaradi tega je dobro, če je čevelj od znotraj primerno oblazinjen in nasploh tak, da se boste v njem dobro počutili, četudi ga boste imeli na nogah več ur oziroma zelo dolgo časa.

Pri izbiri tako ne glejte le na čim boljšo zaščito in vzdržljivost, ki sta vsekakor pomembni lastnosti pri delovni obutvi, ampak tudi na to, kako udobni so čevlji za hojo. Zaradi tega se vam splača preizkusiti več različnih modelov in med njimi poiskati takšne, ki vam glede na svoje karakteristike, kopito in druge lastnosti res ustrezajo. Seveda pa pri tem ne pozabite tudi na ustrezno številko. Če boste obutev nosili več ur skupaj, vas nikakor ne sme tiščati, ampak morate imeti v njej še za prst prostora, ko jo obujete.

Kapica za dodatno zaščito

Material, iz katerega so narejeni delovni čevlji, mora nuditi ustrezno zaščito pred zunanjimi vremenskimi in drugimi dejavniki, zato mora biti odporen na vodo oziroma nepremočljiv, hkrati pa mora dobro zaščititi tudi vašo nogo. Pri tem imate na voljo nizke in visoke oziroma polvisoke modele, ki zaščitijo tudi gleženj oziroma mu nudijo dobro oporo. Za dodatno zaščito pa poskrbi še aluminijasta ali kompozitna kapica, ki prekriva prste in jih tako še dodatno zavaruje tudi v primeru, če bi kaj padlo na vašo nogo in podobno. Prav tako pa je lahko na tak način dodatno zavarovan tudi sam podplat oziroma podplatni vložek.

Podplat naj bo odporen na zdrs

Delovni čevlji morajo imeti podplat, ki je narejen tako, da je čim bolj odporen na zdrs. Tako boste lahko čevlje uporabljali na prav vseh površinah brez nevarnosti, da bi vam zdrsnilo ali da bi padli. Hkrati pa bodo na tak način čevlji primerni tako za uporabo v notranjosti, recimo v skladiščih, delavnicah in proizvodnih halah, kot tudi na prostem – in to v vsakem vremenu. Pri izbiri bodite zato pozornosti, če je podplat izbrane obutve res protizdrsen. Dobro je, če je bil zanj opravljen tudi test protizdrsnosti.