Krožna žaga z močnim motorjem

Ročna krožna žaga se navadno uporablja za rezanje lesa, lahko pa tudi nekaterih drugih materialov. Z njo lahko dosežemo odlično natančnost pri rezu, predvsem pa gre za praktično ročno orodje, ki se uporablja marsikje, saj lahko globino in druge lastnosti reza enostavno nastavite glede na svoje želje oziroma potrebe. Nekateri modeli pa omogočajo tudi še dodatne funkcije.

Kaj vse omogoča krožna žaga?

To, kaj vse omogoča krožna žaga, je najbolj odvisno od modela, ki ga izberete. Različni modeli se namreč med seboj razlikujejo tako glede na tip kot glede na moč. Motor mora biti dovolj močan in zmogljiv, pri čemer je to, kakšno moč potrebujete, odvisno tudi od tega, za kaj boste žago uporabljali. Za profesionalno rabo mora biti motor zagotovo zmogljivejši, kot če se bo krožna žaga uporabljala doma in to zgolj občasno ter krajši čas.

Pomembne pa so seveda tudi vse ostale lastnosti, ki jih ima določen model. Med njimi je treba preveriti predvsem število vrtljajev in težo, pa tudi samo obliko izbranega modela. Ne glede na to, kakšen model izberete, pa je krožna žaga vsekakor nekaj, kar se splača kupiti. Med njenimi glavnimi lastnostmi so:

  • enostavna uporaba,
  • učinkovitost pri rezanju oziroma žaganju,
  • različne vrste in globine rezov,
  • prenosljivost,
  • priročnost in nizka teža,
  • ugodna cena.

Kakšen tip izbrati?

Obstaja več različnih tipov, med katerimi lahko izbirate glede na to, kaj točno potrebujete. Pri tem je zelo pomembno, da je izbrana krožna žaga čim bolj ergonomično oblikovana ter da ni preokorna in pretežka – premišljeno zasnovan model omogoča veliko lažjo uporabo, s tem pa tudi boljše rezultate pri žaganju. Pomembno je torej, da izberete model, ki se lepo prilega vašim rokam, oziroma takšen, s katerim boste z lahkoto delali. Hkrati pa pri tem ne pozabite preveriti tudi tega, kje so nameščena stikala, ročice ali gumbi za upravljanje. Način upravljanja mora biti čim bolj enostaven in priročen.

Orodje, ki ne sme manjkati v nobeni delavnici

Krožna žaga je zagotovo zelo priročno orodje, ki ne sme manjkati v prav nobeni delavnici. Velja celo za eno najbolj priljubljenih orodij, kar je zagotovo dokaz, da je nepogrešljiva pri praktično katerem koli delu oziroma opravilu. Če jo v svoji delavnici še nimate, je tako zagotovo čas za nakup. Pri tem je pomembno le, da izberete čim bolj kakovosten model, ki vam bo omogočal natančnost in preciznost pri delu, pa tudi večjo zanesljivost.